Ga je mee kliederen met verf?

Vorige Artikel 11 van 21 Volgende

Wat is nu heerlijker dan lekker knoeien met verf en dan ook nog eens op zo’n manier dat het er nog leuk uit ziet? Precies, helemaal niets.

Pouring:

Acryl gieten is een techniek waarbij je de verf op een bepaalde manier verdunt om hier vervolgens mee te gieten. Dit kan met allerlei soorten verf, muurverf, hobbyverf, textielverf, wat je maar wilt. Persoonlijk geef ik de voorkeur voor goede (acryl) verf, regelmatig krijg ik vragen hierover. Zoals, ik heb een goedkope verf gebruikt, maar de kleuren verdwijnen en zijn niet meer helder.

Daarnaast is er niet één specifieke manier hoe je de verf toepast op bv je canvas. Er zijn diverse technieken mogelijk.

Zijn er verschillen tussen de merken verf?

Ja, absoluut! Het is me zelf opgevallen dat je van betere verf een mindere hoeveelheid nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Van bijvoorbeeld het merk Americana van DecoArt heb ik een mindere hoeveelheid nodig, en heeft heel veel kleuren in het assortiment. Deze verf gebruik ik zelf ook bij diverse andere projecten.

Wat is het doel van acryl gieten?

Het doel van deze techniek is lol hebben en lekker ontspannen, maar dat is creatief zijn voor mij in het algemeen altijd wel. Het leuke van deze techniek is dat je niet heel precies te werk hoeft te gaan en niet al te veel hoeft na te denken. En soms is dat juist wat je even nodig hebt.

Kleuren combineren, moeilijk?

De Pouring techniek is makkelijk te doen, maar om de juiste kleuren bij elkaar te vinden voor het mooiste resultaat, dat kan nog wel een uitdaging zijn.

Maar hier is nu een oplossing voor DecoArt heeft setjes in heel wat kleurcombinaties en is uitgekomen op deze American Multi-Surface en Dazzling Metallics acrylverven in Pouring sets. De diverse kleurenpaletten zijn uitvoerig getest op heldere en kleurrijke kleurresultaten na pouring.

Deze sets zijn een perfecte aanrader om vandaag nog met pouring te starten!

Klik hier >>> naar de sets

 

Welke pouring medium bij Powertex gebruiken?

 

Toen ik de eerste keer ging gieten kwam ik tot de volgende conclusie: Acrylverf en pouring medium van DecoArt ging super goed. Ook met de pouring van Viva, een fijne vloeiing. Maar toen aan de slag met Powertex en Pouring medium van DecoArt hier moest wel heel veel medium bij om het te laten vloeien. Dus mijn tip is dan ook. Als je met Powertex gaat gieten gebruik dan de pouring medium van Viva daar heb je niet zoveel van nodig en vloeit ook nog eens heerlijk over je werkstuk.

 

Neem een kijkje op het blog voor de verschillen tussen >>> Viva Pouring medium en Pouring fluid

Kijk ook even terug op het blog als je dit interessant vind >>> Acryl Pouring medium

 

 

Wil jij meer tips en creativiteit ontvangen?

 Gratis E-book

21 achtergronden met verschillende producten.

Voor ondergronden als hout, karton, papier, stof,canvasdoek, linnen en soortgelijke ondergronden.

Ontvang direct je E-book en ga aan de slag.

We behandelen je gegevens met respect en gebruiken ze alleen voor onze eigen doeleinden. 

© 2015 - 2022 wilmashobby | sitemap | rss